Distelleria Berta

Solo Per Gian

Solo Per Gian

43% vol.

SoloPerGian is een grappa die is gemaakt uit de vakkundige combinatie van Tre Soli Tre, Roccanivo en Bric del Gaian 2005, alle 10 jaar gerijpt in de nieuwe kelders in vaten van 1200 liter en 100 liter.

SoloPerGian is ons verhaal, dat we wilden meenemen en borgen in ons volledig gerenoveerde Berta Musem.

Bric del Gaian Moscato 8 anni

Bric del Gaian Moscato 8 anni

43% vol.

Complex, subtiel, overweldigend met een geweldige persoonlijkheid. Tussen de verschillende waargenomen sensaties vallen de scharlei, kleine bosvruchten, de grapefruit en de vanille op.

Rijke smaak, overweldigend, de zijdezachte textuur blijft lang in de mond.

Bric del Gaian Moscato 8 anni

Tre Soli Tre nebbiolo 8 anni

43% vol.

Vol, overweldigend met een geweldige persoonlijkheid. Prachtig concert van sensatie waarin het rijpe fruit (zwarte bes, abrikoos, marascakersen), cacao en vanille opvallen.

De verleidelijke sensatie van het aroma wordt bevestigd.

Roccanivo barbera 8 anni

Roccanivo barbera 8 anni

43% vol.

Complex, subtiel, overweldigend met een geweldige persoonlijkheid.

Tussen de verschillende waargenomen sensaties vallen de marasca-kersen, het kleine fruit, de chocolade en de vanille op.

Roccanivo barbera 8 anni

Riserva del Fondatore Paola Berta

43% vol.

Het was 1947 toen Paolo Berta de eerste distilleerderij begon in Nizza Monferrato.
Paolo, de jongste van vijf kinderen, kon met grote offers zijn studie voortzetten;
terwijl de Tweede Wereldoorlog woedde, studeerde hij in 1947 af als oenoloog in Alba.
Hij zette het familiebedrijf voort, maar breidde het uit door de Distilleria Berta di Berta Paolo te openen in Nizza Monferrato aan de Via San Nicolao.

Sindsdien zijn er zeventig jaar verstreken, daarom willen we dit vieren met een speciale Riserva. Ter nagedachtenis van Paolo Berta stellen we u een Riserva 70 jaar in beperkte oplage voor.

Over Distelleria Berta

Distelleria Berta

De moderne, ultramoderne Roccanivo-distilleerderij die eigendom is van de familie Berta in Casalotto di Mombaruzzo, werd geopend in de druivenoogst van 2002, een historisch wijnjaar voor deze familie / onderneming en voor de economische ontwikkeling van de Asti-wijnsector. Andere belangrijke data voor het bedrijf / de familie zijn 1947 (bouw van de eerste distilleerderij in Nizza Monferrato), de jaren 1930 (opening van een Berta-apotheek in Milaan) en 11 juli 1866 (de geboorte van Francesco Berta in Casalotto di Mombaruzzo).

Toen deze jongen werd geboren, in een land dat bekend staat om zijn talrijke wijngaarden, en zijn bestemming in de wijnwereld, bestond er een wereld die totaal anders was dan die van vandaag. Rome was nog niet de hoofdstad van Italië; de expeditie van de duizend soldaten onder leiding van Giuseppe Garibaldi was net afgelopen; Victor Emmanuel II regeerde nog steeds, beroemd om zijn liefde voor eten en wijn en om de campagne van de Italiaanse eenwording. Zoals in alle boerenfamilies werkte Francesco Berta van kinds af aan in de wijngaarden en kelders, en had op jonge leeftijd een unieke vooruitziende blik, altijd op zoek naar mogelijkheden om zijn wijn te verkopen en nieuwe klanten te vinden.

Zodra hij meerderjarig werd, op 22-jarige leeftijd, trouwde Francesco met Erminia Barbero; zijn zoon Giovanni werd geboren in 1889; en 16 jaar later werd een andere zoon, Michele, geboren. Volgens landelijke gebruiken van die tijd was het niet traditioneel om eigendommen te verdelen, het was aan de eerstgeborene Giovanni om het werk van zijn vader voort te zetten, terwijl het tweede geboren kind voorbestemd was om een ​​ander werk te volgen; voor Michele stelde de familie een carrière als apotheker voor.

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be