Regio

Molise 🇮🇹

Van deze regio hebben we geen wijnen in ons gamma. Wij kunnen deze wel steeds bestellen voor u!

Contacteer ons voor meer informatie.

Molise Map
Molise

Over Molise

Bron: Wikipedia

Molise is overwegend bergachtig. De Apennijnen zijn niet zo hoog en ruig als in de buurregio Abruzzen, maar meer glooiend. Toch is de regio rotsachtig, niet alleen in de bergen, maar ook in de voor landbouw gebruikte vlaktes.

De hoogste bergen liggen in het uiterste zuiden (Monti del Matese) en in het westen (La Meta). Het heuvelachtige binnenland wordt doorsneden door de rivieren Trigno en Biferno, die uitmonden aan de Adriatische Zee. De kust van Molise is 38 kilometer lang.

Het toerisme is minder goed ontwikkeld, ondanks de uitgestrekte brede witte zandstranden. Molise is een van de dunst bevolkte gebieden van het land.

Een groot probleem is de ontvolking, veel mensen van het platteland trekken naar de grotere plaatsen of verhuizen naar het welvarende noorden van Italië. Grote steden kent Molise niet, de enige stad met meer van 50.000 inwoners is de hoofdstad Campobasso.

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be