Regio

Toscana 🇮🇹

Bekijk onze wijnen en de wijnproducenten van deze regio.

Toscana Map
Toscana

Over Toscana

Bron: Wikipedia

De oppervlakte van de regio Toscane neemt ongeveer een dertiende van het nationaal grondgebied in beslag, oftewel 7,6%. Wat betreft grootte staat de regio op de vijfde plaats, na Sicilië, Piëmont, Sardinië en Lombardije. Toscane omvat 6,1% van de nationale bevolking van Italië.

Toscane staat ook bekend om zijn wijnen. Samen met Piemonte behoort Toscane tot de beste wijnstreken van Italië. Bekende wijnen zijn Chianti, Brunello di Montalcino en de Vino Nobile di Montepulciano. Tot de topwijnen behoren de zogeheten Super-Toscaners, ontstaan door de innovatie van befaamde wijnhuizen in de jaren 80 en 90.

Deze wijnen, zoals Tignanello, Sassicaia en Ornellaia, met prijzen tot honderden euro’s per fles, worden volgens nieuwe principes gemaakt, waarvoor niet uitsluitend traditionele druivenrassen worden gebruikt. In de omgeving van Bolgheri hebben deze wijnen erkenning gekregen met het toekennen van de DOC-predicaten Bolgheri Sassicaia en Bolgheri.

Onze wijnhuizen van Toscana

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be