Barolo Riserva Monfortino

Deze opmerkelijk levendige en intense ’43 Barolo Monfortino Riserva drinkt niet als een wijn die meer dan 75 jaar oud is. Een gedurfde steensinaasappel in het glas, deze wijn heeft het patina dat alleen rijpheid kan geven, en een geconcentreerd, gestructureerd gehemelte brengt zijn tertiaire tonen van thee, gedroogde rozenblaadjes, teer en wild over. Deze vintage Barolo Monfortino Riserva combineert zijn tertiaire tonen met zijn pure Nebbiolo-fruit en kruist de smaak met een etherisch gevoel terwijl het zich ontwikkelt tot een aanhoudende, betoverende afdronk.

Giacomo Conterno vervaardigt zijn Barolo Monfortino uitsluitend in jaargangen van het hoogste kaliber; tussen de jaren 1920 en 2009 maakte Barolo Monfortino slechts 47 van de 89 optredens, gemiddeld minder dan 600 gevallen per oogstjaar. Barolo Monfortino Riserva is ongetwijfeld een vaandeldrager in Barolo, en het toont consequent de behendige hand van zijn maker in zijn verbluffende complexiteit, nuance, kracht en onuitsprekelijke schoonheid.

  • Regio: Piemonte
  • Wijnhuis: Giacomo Conterno

Meer info?

Meer info over deze wijn? Of vindt u dit misschien het ideale relatiegeschenk? Aarzel niet om ons te contacteren.

Wijnhuis Giacomo Conterno

Wijnhuis
Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be