Il Poggio Chianti Classico Gran Selezione

Het was de Il Poggio-wijngaard, lang geleden in 1962, die het begin inluidde van Castello di Monsanto’s reis in de wijnproductie, waarbij de eerste oogst werd voorgezeten door grondlegger Fabrizio Bianchi. Nog steeds tot op de dag van vandaag de meest iconische fles van het bedrijf, is Il Poggio de eerste Chianti Classico met de naam van de specifieke wijngaard die het produceert.

Witte druiven werden in 1968 uit het recept gehaald. Il Poggio is de bron – dankzij massale selectie – van alle Sangiovese, Colorino en Canaiolo planten in de andere wijngaarden van het bedrijf. Er zijn meer dan 100.000 flessen geproduceerd, die allemaal tijd doorbrachten in de historische kelder van het kasteel, wat de verbluffende verouderingscapaciteit van de wijn illustreert.

  • Regio: Toscana
  • Wijnhuis: Castello di Monsanto

Meer info?

Meer info over deze wijn? Of vindt u dit misschien het ideale relatiegeschenk? Aarzel niet om ons te contacteren.

Wijnhuis Castello di Monsanto

Wijnhuis
Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be