Nebbiolo d’Alba Valmaggiore

Intens robijnrood met een granaatglans. Geurig, zeer delicaat boeket met aangenaam fruitige tonen van kersen, wilde bessen en kruiden – plus een delicaat vleugje zoethout. De volle en harmonieuze smaak, precies goed in het tanninegehalte, is persistent en vleiend, waardoor deze Nebbiolo een “kleine Barolo” en unieke wijn is.

Geproduceerd van Nebbiolo-druiven die worden verbouwd in het Roero-gebied in de wijngaarden op 270 meter boven zeeniveau; de bodems zijn zandig en liggen op het zuidoosten. De oogst is handmatig en vindt plaats in oktober, in de kelder worden cementtanks gebruikt voor fermentatie, hetzelfde gebeurt met inheemse gisten. Zodra de gisting is voltooid, wordt de wijn 12 maanden gerijpt in grote eikenhouten vaten.

  • Regio: Piemonte
  • Wijnhuis: Bruno Giacosa

Meer info?

Meer info over deze wijn? Of vindt u dit misschien het ideale relatiegeschenk? Aarzel niet om ons te contacteren.

Wijnhuis Bruno Giacosa

Wijnhuis
Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be