Rosso di Montalcino

De hoogte, de locatie en het microklimaat van het gebied waar Rosso di Montalcino vandaan komt, geven de wijn intense geuren van bosgrond met duidelijk rood fruit en rijpe kersen, evenals een vleugje neus-smaak-elegantie die voortkomt uit deze perfecte combinatie van factoren. De robijnrode kleur varieert in intensiteit van vintage tot vintage, afhankelijk van de rijping van de schil en de anthocyanen die tijdens de fermentatiefase ontstaan.

Uitstekend geserveerd met kaas. Hoewel er veel vraag is naar onze Rosso di Montalcino, wordt deze alleen geproduceerd als er een grotere opbrengst aan druiven is tijdens de oogst of als de druiven niet geschikt zijn om Brunello te produceren: om deze reden komt Rosso di Montalcino niet jaarlijks voor in onze wijnproductie.

  • Regio: Toscana
  • Wijnhuis: Salvioni

Meer info?

Meer info over deze wijn? Of vindt u dit misschien het ideale relatiegeschenk? Aarzel niet om ons te contacteren.

Wijnhuis Salvioni

Wijnhuis
Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be