Wijnhuis Albino Rocca

Onze geschiedenis begint halverwege de jaren ’40, toen de vader van Albino Rocca, Giacomo, begon in de wijnhandel, aanvankelijk druiven van familiewijngaarden verkocht en later zijn eigen wijn maakte die in een mandfles werd verkocht.

Dankzij de erfenis van enkele van onze meest waardevolle wijngaarden in de jaren ’60 kon onze grootvader beginnen met wat nu onze wijnmakerij Albino Rocca is. Albino’s harde werk en zijn sterke steun van onze vader Angelo Rocca legden de basis voor een familiale wijntraditie die door de jaren heen internationaal is gegroeid.

Onze geschiedenis is samen opgebouwd, jaar na jaar. Eerst door de geleidelijke verwerving van wijngaarden en de productie van niet alleen Nebbiolo, maar ook Dolcetto en Barbera, naast onze voortdurende inspanning om de kwaliteit van onze Barbaresco te verbeteren – die begint in de wijngaarden en verder gaat in de kelder.

Albino Rocca

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be