Wijnhuis Bellavista

Bellavista werd in 1977 in Franciacorta opgericht door zakenman vittorio moretti.
Die besloot om een ​​kleine, door een familie gerunde wijnbereidingsactiviteit op basis van een paar hectare wijngaarden om te vormen tot een volwaardige wijnmakerij.

De originele wijngaarden, van buitengewone kwaliteit, bevinden zich op de heuvel Bellavista, zo genoemd vanwege de prachtige ligging, die uitkijkt over het Iseomeer en de hele Po-vallei, helemaal tot aan de uitlopers van de Alpen. Met het oog op de toekomst besteedde Vittorio Moretti speciale aandacht aan de verwerving van nieuwe wijngaarden, die nu in totaal 198 hectare beslaan in het wijnproductiegebied “Franciacorta”.

In 1981 ontmoette Vittorio Moretti de oenoloog Mattia Vezzola, die in datzelfde jaar bij het bedrijf kwam. zijn rol bleek cruciaal voor de definitie van de Bellavista-stijl. In 2007 werd Mattia Vezzola’s belangrijkste bijdrage erkend door de Guide To Italian Wines, uitgegeven door Gambero Rosso-slow food, die hem eerde als “oenoloog van het jaar”.

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be