Wijnhuis Boscarelli

Paola De Ferrari Corradi, dochter van Boscarelli-oprichter Egidio Corradi, produceert al sinds de jaren ’60 kleine wijnjaren. Paola nam in 1983 de leiding over het landgoed over toen haar man Ippolito omkwam bij een auto-ongeluk. Hun kinderen Luca en Nicolò waren toen nog maar 16 en 13 jaar oud.

Mevrouw Paola, wat zorgde ervoor dat u, ondanks de moeilijkheid om alleen te zijn in het runnen van het bedrijf, de uitdaging bleef aangaan die uiteindelijk tot een succes is geworden?
“Eigenlijk vind ik het een echte uitdaging – bijna niemand dacht toen dat ik alles alleen zou kunnen doen. Ik moet bekennen dat ik als meisje altijd al geliefd was geweest, maar ook als een beetje verwend werd beschouwd, zowel door mijn vader als door mijn man Ippolito. Maar de moeilijke omstandigheden hebben dat sterke deel van mij eruit gehaald dat er altijd al was, maar nooit eerder de kans had om zichzelf te bewijzen ”.

Luca De Ferrari werd geboren in Genua in februari 1966. Na het behalen van zijn middelbare schooldiploma ging hij naar de School of Political Science aan de Universiteit van Genua met de wens om een ​​diplomatieke carrière na te streven. In 1988 begon hij samen te werken met zijn moeder en Dr. Castelli en begon hij persoonlijk met de wijnproductie.

Luca, vandaag werk je samen met de oenoloog van Boscarelli. Vertel ons alstublieft over uw rol als producent en wijnmaker.
“Mijn bijdrage was altijd meer op stilistisch niveau dan strikt technisch, een aspect dat we onlangs hebben toevertrouwd aan onze oenoloog mevrouw Mary, naast onze langdurige samenwerking met Dr. Castelli.”
“Ik ben er zeker van dat mijn mogelijke carrière als diplomaat niet zou hebben afgeleid van mijn passie en enthousiasme voor deze landen. Maar evenementen maakten van mij alleen een wijnmaker, dus ik voegde gewoon meer toewijding en competentie toe aan mijn passie. Tegenwoordig zoeken we niet alleen elegantie, karakter en persoonlijkheid, maar ook plezier in onze wijnen. Ik geloof dat ons landgoed tot de meest innovatieve in Montepulciano behoort. ”
“We vergeten nooit de link met traditie en de Etruskische wortels van deze specifieke plaats Cervognano. De uitdaging is om de rijkdom en complexiteit die dit prachtige gebied uitstraalt te temmen en in balans te brengen. Elk jaar wachten we met ongelooflijke emoties op de oogst. We hopen altijd dat we onze wijn kunnen doordringen met de geur en aromatische rijkdom van onze druiven. ”

Nicolò De Ferrari werd geboren in Genua in januari 1969. Na de middelbare school en een periode van het bijwonen van de Agrarische Universiteit van Perugia, koos hij voor de School voor Architectuur in Genua. In 1997 besloot hij naar Toscane te verhuizen.

Nicolò, hoe verklaar je deze bijzondere combinatie van architectuur en wijn? Kunt u ons meer vertellen?
“De familie vertelt me ​​dat ik op mijn vijfde mijn eerste gereedschapskist ontving en meteen met hout begon te werken. Bouwen is altijd mijn passie geweest. Ik dacht een aantal jaren dat het mijn echte carrière zou zijn. ”

Waarom ben je van gedachten veranderd?
“In ’97 besloot ik me bij het landgoed aan te sluiten om hier een leven te leiden. In die tijd waren we de wijngaarden aan het renoveren en veranderden we plantpatronen – er waren zoveel dingen in ontwikkeling. We waren ook van plan om de kelder in verschillende fasen aanzienlijk uit te breiden. Dus ik ben verhuisd om een ​​geweldig project te volgen. ”.

Boscarelli

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be