Wijnhuis Casanova di Neri

Onze wijnmakerij ligt tegenover Montalcino, in een unieke context van grote schoonheid, perfect geïntegreerd in dit prachtige landschap.

Het gebouw bevindt zich grotendeels ondergronds, is op het noorden gericht en heeft een natuurlijke kamertemperatuur zonder gebruik te hoeven maken van airconditioning.

Het was gepland volgens een rationeel ontwerp dat onze productieprincipes van lage impact en natuurlijke processen ondersteunt. De structuur is op drie niveaus om te profiteren van de zwaartekracht en is gebouwd volgens de behoeften van Casanova di Neri en van onze visie op het productieproces, met de bedoeling de kwaliteit van de druiven te respecteren en de kenmerken van de verschillende druiven te verbeteren. en vooral van de verschillende wijngaarden waar ze vandaan komen. Voor de vinificatie worden de druiven op een selectieband geplukt, daarna worden ze ontsteeld en doorgestuurd naar een verdere selectieband waar we de beste druiven kiezen die door de zwaartekracht in de vaten vallen.

De gisting vindt plaats in open conische roestvrijstalen vaten met gecontroleerde temperatuur en zonder pompen, waardoor we maximaal oog hebben voor de kwaliteit van de druiven en de extractie van alleen de beste tannines mogelijk maakt, met behoud van de kleur en geur. Deze bijzondere zorg en aandacht voor kwaliteit is het minste wat we kunnen doen na ons nauwgezette werk in de wijngaarden. Dit wordt gevolgd door de veroudering in twee ruime vatenkamers op twee verschillende niveaus, opnieuw gebruikmakend van de zwaartekracht in ons voordeel.

Na het bottelen worden de wijnen tot het moment van verzending in de rijpingsruimte in flessen bewaard.

De rijkdom en diversiteit van onze wijngaarden wordt versterkt door de attente zorg die wordt besteed aan de wijnmakerij die al het werk bekroont dat is gestoken in het produceren van onze wijnen.

Casanova di Neri

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be