Wijnhuis Collalto

Het grote geschiedenisboek van de graven van Collalto begint al in 958, toen Berengarius, koning van Italië, aan Rambaldo I, de voorvader van de Collaltos, het bos van Montello en de Curtis van Lovadina schonk, een uitgestrekte vlakte van weilanden, weilanden en wijngaarden aan de voet van de heuvels van Treviso.
Zo begon een vervlechting van vele verhalen … even intrigerend als een ridderlijk episch gedicht; van die ridders uit de middeleeuwen erfden de Collaltos in feite hun geest van loyaliteit en respect voor het land. Eeuwenlang dienden ze als hoeders van hun land, waarbij ze hun natuurlijk evenwicht beschermden en de vruchtbare ontwikkeling van hun landbouw-, wijnbouw- en natuurlijke hulpbronnen aanmoedigden, allemaal integrale componenten van een allesomvattend, bijna paradijselijk landschap.

Sinds 1110 beschermt het Huis van Collalto, generatie na generatie, deze heuvels, die in de loop van de tijd de nobele bakermat van de prosecco werden. De Collalto’s profiteerden van de vruchtbaarheid van de heuvels en toonden gepassioneerde toewijding, met name voor de ontwikkeling van de wijnstokken en de wijn die ze opleverden.

De geschiedenis van de Collaltos is indrukwekkend lang, en het kasteel van San Salvatore is het meest lampant symbool – een imposant, hiëratisch fort dat de ambachtslieden en mensen nauwlettend in de gaten heeft gehouden en het gebied heeft verdedigd, zelfs in de meest historisch uitdagende tijden.
De familiewortels gaan zo ver terug in de tijd als de sagen van lanszwaaiende ridders.

De erfgenaam van deze historische traditie, en uniek in haar bereik, is prinses Isabella Collalto de Croÿ, de eerstgeborene van prins Manfredo en prinses Trinidad di Collalto.

Sinds 2007 heeft de prinses persoonlijk toezicht op de wijngaarden en de wijnproductiefaciliteit die ze van haar vader heeft geërfd, op een manier die een constante factor is in de lange familiegeschiedenis. Haar management valt op door de aandacht voor innovaties in de duurzaamheid van wijngaarden en door onderzoek gericht op het verbeteren van de product- en milieukwaliteit.

Het huwelijk in 1989 van Isabella di Collalto en prins Guillaume de Croÿ bracht hun geliefde kinderen Emmanuel en Violette ter wereld.

Continuïteit van zorgvuldig en verantwoordelijk familiebeheer is een cruciale factor voor de betrouwbaarheid van een onderneming. De Collalto-dynastie heeft zich generatie na generatie aan dit specifieke concept verbonden, een filosofie die met toewijding en liefdevol zelfbewustzijn wordt toegepast en die de historische continuïteit van het gezin en de daaruit voortvloeiende integriteit van haar bezittingen heeft verzekerd.
De familiegeschiedenis van vandaag kijkt al met een vast vertrouwen naar wat de toekomst zal zijn

Collalto

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be