Wijnhuis Felsina

Het was 1966 toen Domenico Poggiali Fèlsina de moedige sprong waagde en het landgoed kocht in een tijd dat de Italiaanse wijnbouw het moeilijk had. Hij koos ervoor om te investeren in de kwaliteit van de wijn en de expertise van een jong team.
Hun passie voor wijn verenigde zich met de vaardigheden van zakenmensen, en onder hun leiding injecteerden ze moderniteit in hun businessplan, zonder echter de geest van traditie op te geven. In een paar jaar tijd groeiden de wijngaarden tot meer dan veertig hectare, en ook de ziel en de organisatie van het bedrijf veranderden.

In de tweede helft van de jaren 70 trad Giuseppe Mazzocolin toe tot het familiebedrijf met de taak van commerciële ontwikkeling.
Zijn studies in de geesteswetenschappen, zijn rijkdom aan contacten, zijn verheven arbeidsethos en zijn respect voor de Toscaanse en Italiaanse cultuur vormen de basis voor de groei van de wijnmakerij Fèlsina en effenen de weg voor het begin van hun internationale erkenning.

Hun vriendschap met Luigi Veronelli en samenwerking met oenoloog Franco Bernabei vormden een ontwikkelingsstrategie die zich buitengewoon coherent heeft bewezen, te beginnen met de wijnen van 1983, het eerste jaar van Fontalloro en Rancia, tot op de dag van vandaag. Met Domenico en Giuseppe Poggiali aan het roer, begon een buitengewone ontwikkeling die sinds 1990 ook Giovanni Poggiali omvat, de oudste van de drie zonen van Giuseppe.

Felsina

Wijnen in ons gamma van Felsina

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be