Wijnhuis Giovanni Almondo

De Azienda is nog steeds een familiebedrijf, net als vanaf het moment van oprichting. En dat niet alleen: als standaard van ons bedrijf dat tegenwoordig steeds zeldzamer wordt, wordt elk werk dat we doen, of het nu in de wijngaarden of in de kelder is, rechtstreeks uitgevoerd door de familie Almondo.

Deze grote toewijding en de geweldige ervaring die het ons oplevert, zorgt ervoor dat onze druiven elk jaar van de hoogst mogelijke kwaliteit zullen zijn, dankzij onze wijnstok-tot-wijnstokkennis van het landgoed.

Om deze reden heeft de Azienda geen – en zal het ook nooit hebben – een wijnhandelaar of négociant-natuur, die uitsluitend en uitsluitend wordt gekenmerkt als een producent van druiven en, daardoor, van wijn. Dit element, uitdagend tegen de huidige trend in, bepaalt ook een aspect van de Almondo-stijl.

Onder de vele projecten in onze kelders creëert de Azienda, in samenwerking met het Istituto di Virologia Vegetale – CNR (National Italian Research Council) van Turijn, een klonale selectie van Arneis, die de komende jaren zal uitmonden in nieuwe plantenvertegenwoordigers van ons specifieke terroir, en ook in staat om een ​​voldoende mate van klonale variëteit in onze wijnstokken te behouden.

Deze selectie is gemaakt te beginnen met de oudste Arneis-wijnstokken op het hele grondgebied.

Giovanni Almondo

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be