Wijnhuis Girolamo Russo

Gelegen aan de noordkant van de Etna, tussen 650 en 780 meter, bezit het bedrijf 15 hectare wijngaarden, omgeven door hazelnoot- en olijfboomgaarden. In 2005 vernieuwde Giuseppe Russo het door het de naam van zijn vader te geven en de erfenis van zijn familie uit Passopisciaro, een van de dorpen in het centrum van de wedergeboorte van de grote rode wijnen van de Etna, te behouden.

Giuseppe en zijn medewerkers cultiveren de wijnstokken in een biologisch regime, volgens de boerentraditie: degene die wijngaarden die zelfs een eeuw oud zijn, vandaag heeft laten bereiken.
En dus worden de oude jonge boompjes, samen met de nieuwe rijen, voornamelijk met de hand bewerkt: kort snoeien, ploegen, schoffelen, binden, zwavel en koper. In oktober, tijdens de oogst, worden de druiven zorgvuldig geselecteerd en worden de verschillende districten afzonderlijk gevinifieerd, elk buitengewoon rijk aan aroma’s, kleuren en trillingen. De ziel van elk van hen opsluiten in individuele wijnen.

Girolamo Russo

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be