Wijnhuis Giulia Negri

Giulia Negri erfde op vierentwintigjarige leeftijd een gerenommeerd landgoed in Barolo. Hoewel ze afkomstig was uit een 150-jarige lijn van Langhe-telers in de gemeente La Morra, brengt ze een verfrissende ambachtelijke gevoeligheid naar Barolo op basis van haar wijnbouwstudies, haar onderdompeling in de wijnen en wijnbereiding van Bourgondië, en een dertienjarige lange periode van experimenten met de productie van microcuvées voordat de volledige controle over het beheer en de productie van wijngaarden in 2014 werd overgenomen.

De Negri-wijngaarden bevinden zich in de Serradenari cru van La Morra en bezetten de felbegeerde positie van het hoogste punt in Barolo dat uitkomt op een hoogte van 536 meter. Deze hoogte, in combinatie met een complex mozaïek van bodems die uniek zijn voor dit deel van de Langhe, vormt de basis voor Giulia om Barolo’s te creëren die delicate bloemige aroma’s en elegant fruit met een diepe minerale structuur combineren. De tannines zijn zowel fijnkorrelig als hecht en produceren verleidelijke wijnen die charmeren in hun jeugd en het potentieel voor langdurige veroudering. Negri’s unieke benadering van deze oude terroirs en haar omgang met traditionele methoden strekken zich uit tot duurzame wijnbouw, handmatig oogsten, het vermijden van commerciële gisten en andere toevoegingen, lange maar zachte maceraties en veroudering in botti grandi. Giuglia Negri heeft zichzelf al gevestigd als een van de klassiekers uit de regio met veel jaargangen voor de boeg.

Giulia Negri

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be