Wijnhuis La Lastra

La Lastra is niet alleen de naam van onze boerderij, maar het is een project van het plattelandsleven dat we begin jaren tachtig zijn begonnen …
… We waren in de twintig en we hadden net ons middelbare schooldiploma Agricolture behaald aan het Istituto Agrario di San Michele all’Adige (Tn – Fondazione Edmund Mach). We zijn toen naar San Gimignano verhuisd om onze studies in wijnbouw en oenologie af te ronden.
Vanaf het allereerste begin had dit heuvelachtige landschap met een rijke geschiedenis, schoonheid en authenticiteit ons zo betoverd dat we een gedurfd levensproject begonnen: een project van duurzame wijnbouw.

Na tien jaar studie en werk als wijn- en wijnexperts op het platteland van de regio Siena, richtten mijn man Renato Spanu, mijn broer Christian Betti en ik, samen met de vrienden van ons hele leven, Enrico Paternoster en Valerio Zorzi La Lastra, met als hoofddoel het produceren van hoogwaardige, duurzame wijnen, als pure uitdrukking van het territorium waar ze worden geproduceerd.
In 2000 hebben we aan La Lastra – gelegen in San Gimignano – “Marciano” toegevoegd, nog een klein wijn- en olijvenlandgoed, zeer dicht bij het stadscentrum van Siena. We zijn onmiddellijk begonnen met de landbouwactiviteiten volgens biologische methoden en we zijn ook begonnen met het project “Agriturismo Marciano”, waar we nog steeds bij onze gasten wonen.

La Lastra

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be