Wijnhuis Marco Felluga

Marco Felluga en Russiz Superiore zijn twee van de meest prestigieuze wijnhuizen van de Collio-regio: ze hebben een duurzame relatie met de wijn – begon meer dan een eeuw geleden, in de tweede helft van 1800, in Istrië – die kan worden beschouwd als een echte dynastie van wijnmakers, die het potentieel van sommige variëteiten en territoria die bij de wijn passen, hebben kunnen benutten.

In de jaren 30, na de Eerste Wereldoorlog, besloot Giovanni Felluga om naar Friuli te verhuizen en meer bepaald in de Collio. Marco, de voorlaatste van zijn zeven kinderen, zette het familiebedrijf voort en richtte in 1956 het bedrijf op dat zijn naam draagt. Dankzij hem, die als jonge man een opleiding volgde aan de prestigieuze school voor oenologie van Conegliano, hebben we het pad van innovatie, kwaliteit en onderzoek.

Het evenwicht tussen innovatie en traditie heeft zijn bedrijf tot een maatstaf gemaakt voor het hele grondgebied. Vandaag zet zijn zoon het pad van absolute kwaliteit voort: Roberto vertegenwoordigt de vijfde generatie wijnmakers en leidt beide bedrijven, Marco Felluga in Gradisca d’Isonzo (Gorizia) en Russiz Superiore in Capriva del Friuli (Gorizia).

Marco Felluga

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be