Wijnhuis Masciarelli

Opgericht door de in Abruzzen geboren Gianni Masciarelli in 1981, zijn Masciarelli en zijn wijnen de vaandeldrager van de regio Abruzzo geworden en een inspiratie voor alle opkomende Italiaanse wijnregio’s. Na een zomer in de Champagne in zijn jeugd, keerde Gianni Masciarelli naar huis terug in de overtuiging dat er in Abruzzo wijnen van wereldklasse konden worden geproduceerd. Door een geweldige visie en eindeloze innovatie werd Masciarelli een van de meest bewonderde wijnmakerijen in Italië. Gianni bracht in de eerste plaats een sterke focus op wijngaardsites en management, geen typisch aandachtspunt op dat moment. Door de opbrengsten te verlagen, duurzaam te werken en nieuwe technieken voor het planten en beheren van wijngaarden in de regio te introduceren, verbeterde hij de fruitkwaliteit aanzienlijk. In de wijnmakerij brak hij de mal door zacht en precies en voorzichtig met fruit om te gaan, en de hoogwaardige substantie te introduceren die hij nodig had om de rijping te verlengen, diepte en complexiteit aan zijn wijnen toe te voegen en te resulteren in een betere integratie van tannine.

De innovatie die Gianni en zijn vrouw, Marina Cvetic, naar de wijngaarden en de wijnmakerij brachten, is beloond met 29 Tre Bicchieri, de prestigieuze onderscheiding van de meest gerenommeerde wijngids in Italië, en erkenning als een baanbrekende en iconische wijnmakerij in Italië. Gianni Masciarelli vestigde vooral de aandacht op de buitengewone regio Abruzzo, waar de met sneeuw bedekte bergen 30 mijl van de zee scheiden. De rijke, diverse en trotse cultuur wordt weerspiegeld in de wijnen, die fantastisch unieke en verleidelijke eigenschappen hebben.

Het hoofdkantoor van de wijnmakerij bevindt zich in San Martino sulla Marrucina, in de provincie Chieti, in het huis dat Gianni van zijn grootvader heeft overgenomen, en de kelder beneden waar hij zijn eerste jaargangen vinifieerde. Hoewel Gianni Masciarelli begon met slechts vijf hectare in Chieti, is het landgoed in de loop der jaren uitgegroeid tot bijna 900 hectare, hoewel het is opgesplitst in meer dan 60 percelen die niet aan elkaar grenzen. De aanpak van Masciarelli was om alleen topwijngaarden te kopen, ongeacht de locatie in Abruzzo. Ze zijn vandaag de enige producent in Abruzzo die land bezit in alle 4 provincies van Abruzzo (Chieti, Pescara, Teramo en l’Aquila), en hun productie van wijnen is 100% landgoed.

Masciarelli

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be