Wijnhuis Massolino

De eerste wijnkelder werd gebouwd door Giuseppe, zoon van de oprichter Giovanni, die samen met zijn zus Angela zijn landgoed uitbreidde tot de beste bodems en in 1934 een van de oprichters was van het Consortium voor de Verdediging van Barolo en Barbaresco. . Op dat moment had Giuseppe zes kinderen. Drie van hen, Giovanni, Camilla en Renato, volgden in de voetsporen van hun vader en breidden het landgoed uit met de aankoop van cru-wijngaarden die authentieke juwelen zijn: Margheria, Parafada en Vigna Rionda.

In de jaren negentig sloten Franco en Roberto, beide oenologen, zich aan bij het familiedomein; ze kochten nog een van de fundamentele wijngaarden van het landgoed, in de cru van Parussi in Castiglione Falletto, en voltooiden de bouw van de nieuwe kelder in Serralunga d’Alba. Hun werk bundelt de ervaring van een hele familie en de ambitie van een nieuwe generatie, vastbesloten om een ​​belangrijke bijdrage te leveren aan de innovatie van oenologische en agronomische technieken en aan het imago van het landgoed in Italië en daarbuiten.

Massolino

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be