Wijnhuis Mastrojanni

Mastrojanni schrijft sinds 1975 geschiedenis met zijn wijnen en ontving prijzen van over de hele wereld.
En in die jaren gingen er maar een paar het wijnbereidingsavontuur in Montalcino binnen.

Dankzij een uitzonderlijk terroir en mannen die er al decennia in geloven, is Mastrojanni vandaag de dag een van de meest gerespecteerde Montalcino-producenten geworden als het gaat om wijnliefhebbers.

Deze landen zijn in de geschiedenis van de mensheid slecht bevolkt en slecht gecultiveerd: het land was daarom maagdelijk, schoon, zonder enige vorm van vervuiling die de mens toen kon beschadigen.

Het was hier in 1975 dat advocaat Gabriele Mastrojanni de landgoederen San Pio en Loreto kocht en besloot om zijn eerste wijngaarden te planten, waarvan een deel nog steeds onze wijnen produceert.

En vanaf het allereerste begin wist hij dat een land zo moeilijk als dit genereus zou zijn als het op kwaliteit aankwam, maar uiterst schaars qua kwantiteit: hij had gelijk.
Anderen vóór hem, te beginnen met die pioniersgeest die de eerste Biondi-Santi was en die de Brunello di Montalcino uitvond, hadden dezelfde ervaring gehad, en het gebied was duidelijk in zijn antwoord geweest, dat de beste druivensoort voor deze landen was de Sangiovese Grosso.

Mastrojanni, die een fijne Brunello wilde maken, plantte precies dat, Sangiovese, en koos voor een plantpatroon waarmee hij comfortabel met tractoren kon werken en tegelijkertijd een voldoende hoge plantdichtheid had: 5.700 planten per hectare.

Andrea Machetti nam in 1992 de teugels van Mastrojanni over en transformeerde het in een van de meest gerespecteerde producenten in Montalcino.
Andrea is een man van weinig woorden en kent inmiddels alle wijnstokken van het landgoed perfect. Hij weet hoe hij ze moet kweken en ze zich goed moet laten voelen door jaar na jaar rijp fruit te brengen, omdat hij er altijd is, elk detail volgt, van een vat dat moet worden vervangen of geschaafd tot een plant die hulp nodig heeft.
En hij weet dat dit de enige manier is om een ​​goede wijn te maken: op zijn wenken te zijn.

In die tijd arriveerde de wereldberoemde wijnmaker Maurizio Castelli. Maurizio is als Andrea en net als de rest van ons een “non-interventionist”: hij probeert de wijn te verlaten om zijn eigen evolutie door te voeren, gedicteerd door zijn eigen aard.
Maar het is duidelijk dat een wijnmaker als een dokter is, en hij moet weten wanneer er een probleem is en hoe hij dit kan genezen. Zijn truc, net als die van de beste doktoren, is “preventie”. Of liever preventief werken, door een zorgvuldige en voortdurende aanwezigheid in de wijnmakerij en systematisch te controleren om de wijn te beschermen tegen mogelijke “verkoudheden” die hem zouden kunnen aantasten.
Op deze manier, dankzij de opzet van Andrea en Maurizio, behoren Mastrojanni-wijnen altijd tot de top van de hele appellatie.

Mastrojanni

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be