Wijnhuis Medici Ermete

Het is 1890, aan de Via Emilia, de belangrijkste handelsweg van de stad. Remigio Medici bezat drie succesvolle tavernes en besloot een wijnmakerij op te richten met als doel het meeste uit de familiewijngaarden te halen, gelegen tussen de Via Emilia en de uitlopers van de Enza-vallei. Remigio’s zoon Ermete breidde het bedrijf uit en consolideerde de reputatie van het bedrijf, voordat hij de teugels overdroeg aan zijn zonen Valter en Giorgio, die begonnen te exporteren en het merk verder uit te breiden. De lange geschiedenis van Medici Ermete was officieel begonnen …

In de jaren 70 waren de Verenigde Staten getuige van de “Lambrusco-boom”, en het is belangrijk om te onderstrepen hoe het, samen met Chianti, een van de eerste Italiaanse wijnen was die werden geëxporteerd.

In 1988 stortte de verkoop voor de hele Emiliaanse sector ineen na een steeds groter wordend productieaanbod in termen van kwantiteit en niet van kwaliteit. Deze bijzondere situatie leidde tot de geboorte van zoete Lambrusco, een industrieel product dat tegen zeer lage prijzen werd verkocht, dat in slechts een paar jaar de goede naam van Lambrusco vernietigde.

In datzelfde jaar kwam de vierde generatie van de Medici-familie, Alberto en Pierluigi Medici, bij het bedrijf. Even later kwam ook Alessandra langs, die nu de gastvrijheid van het bedrijf beheerde. Dit waren fundamentele jaren voor de geschiedenis van Medici Ermete: de familie besloot een revolutie teweeg te brengen in de productiemethode van Lambrusco! De wijngaarden werden opnieuw aangeplant en de opbrengsten werden met 35% verlaagd in vergelijking met de voorschriften (via een snoeisysteem genaamd cordon spur). Vanuit deze baanbrekende filosofie werd in 1993 ons “Concerto”, een CRU van Lambrusco Salamino, geboren.

Tegenwoordig bezit het bedrijf ongeveer 80 hectare wijngaarden (volledig biologisch geteeld), verdeeld over de gebieden met de hoogste wijnbereiding in de regio Emilia-Romagna, en exporteert het naar meer dan 70 landen in de wereld. Nu in de vijfde generatie, vertegenwoordigd door Alessandro, kan de familie Medici bogen op solide ervaring in zowel de wijngaard als de kelder.

Ze wonnen hun weddenschap: de maximale verbetering van hun wijnen. Het winnende idee was om een ​​nauwe band te creëren tussen het grondgebied en de geproduceerde wijnen, de rigoureuze selectie van druiven, ten koste van een opbrengst per hectare die zelfs 30-40% lager is dan de DOC-voorschriften, maar de garantie voor wijnen van ongekende kwaliteit.

Vakkundige vinificatie, in volledig vernieuwde planten, en een wijnbouw die de natuur en het milieu respecteert, maken de productiecyclus compleet. De reactie van de markt was onmiddellijk en groeide; wijngidsen en prestigieuze onderscheidingen hebben Medici Ermete-producten geprojecteerd bij de beste wijnen van Italië. Voor het eerst in de geschiedenis betreedt Lambrusco de tempel van uitmuntendheid.

Medici Ermete

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be