Wijnhuis Miani

Miani heeft 13 hectare biologische wijngaarden, verspreid over meerdere rassen. Dit zijn onder meer Tocai Friulano, Ribolla Gialla, Chardonnay, Sauvignon Blanc, Merlot en Refosco.

Alle wijnen zijn vatgist, met ongeveer 40% bestaande uit nieuw Frans eiken. Processen in de kelder blijven rustiek, malolactische fermentatie wordt weggegooid en maakt zich geen zorgen over temperatuurregeling. De wijnen worden per wijngaard gebotteld om de subtiele veranderingen van de ene naar de andere te benadrukken. Het zijn niet alleen zijn blanken die de moeite waard zijn om op te merken. Je vindt er ook een rijke en gepolijste Merlot en een vlaggenschip Refosco dat bekend staat als ‘Calvari’. Beide zijn gerijpt op 100% nieuw eikenhout.

Enzo Pontoni nam de wijngaarden van de familie over nadat zijn vader was overleden. Deze teruggetrokken buitenbeentje bezit slechts vier hectare wijngaarden en huurt er nog negen, die hij allemaal biologisch runt en waarvan hij minder dan 700 kratten per jaar produceert. Hij werkt in schrikbarende bescheiden kelders waar hij zijn minuscule opbrengsten van een tiental verschillende soorten omzet in heerlijke, rijke wijnen. Het resultaat is een kleine reeks decadente, volle, complexe wijnen die bijna onmogelijk te verkrijgen zijn, en een daarvan is misschien wel Friuli’s grootste voorbeeld van Sauvignon Blanc.

Miani

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be