Wijnhuis Nals Margreid

Op een totaal van 395 hectare land brengen 138 wijnbouwers druiven van topkwaliteit naar de Nals Margreid Winery. Ecologisch bewustzijn en gevoel voor kwaliteit beïnvloeden hun werk en leiden tot de uitstekende oogsten waaruit onze opmerkelijke wijnen voortkomen. Samen creëren we wijnen die hun territoriale en rassenoorsprong tot uitdrukking brengen. Samen koesteren we niet alleen onze tradities, maar verfijnen we ze continu.

De wijnbouw is in de loop van millennia ontwikkeld en is diep geworteld in Zuid-Tirol, het meest noordelijke wijnbouwgebied van Italië. Als een belangrijk onderdeel van de Zuid-Tiroolse wijncultuur, houdt onze wijnmakerij traditie in stand sinds 1932. De wijngaarden van onze wijnboeren strekken zich uit van Nals, een klein stadje tussen Bozen en Meran (Merano), helemaal tot Margreid in het zonnige, zuidelijke bereik van onze regio, waardoor we een opmerkelijke verscheidenheid aan terroirs en locaties kunnen exploiteren.

Net als de uitstekende wijnen die het produceert, is onze wijnmakerij, gemoderniseerd in 2011, een uitdrukking van het terroir. Dankzij het samenvoegen van historische structuren en de hoge normen van de moderne wijnproductie, is er een gebouwencomplex ontstaan dat onze kwaliteiten perfect tot uitdrukking brengt. Door de zwaartekracht in het productieproces te betrekken, worden de wijnen zo voorzichtig mogelijk tot stand gebracht. Vandaar dat de evolutie van druif naar wijn zijn natuurlijke proces en hoogtepunt vindt in onze tijdloze kelders.

Nals Margreid

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be