Wijnhuis Palladino

Piero Palladino, afkomstig uit Guarene, bracht zijn jeugd door in Alba, waar hij wijnmaken studeerde aan het Istituto Enologico. Hij werkte als wijnmaker voor een wijnverkoper in Biella, waar hij na de oorlog naartoe was verhuisd. Piero verbrak echter de banden met Alba en de Langhe niet. In de jaren die volgden, leidde zijn karakteristieke vindingrijkheid ertoe dat hij bedrijven oprichtte in verschillende sectoren, voordat hij definitief in de textielindustrie belandde. Wijn bleef echter zijn passie, die hij bij de eerste gelegenheid nadrukkelijk beweerde. In 1974 kocht Piero de huidige Azienda Vinicola Palladino en vertrouwde het beheer ervan toe aan zijn neef Maurilio, zijn latere zakenpartner.

Maurilio Palladino leidde samen met zijn vrouw Domenica het bedrijf jarenlang, waarbij hij zich liet inspireren door het principe van trouw aan de traditie en de kenmerken van het gebied. Vandaag wordt zijn ervaring gecombineerd met het enthousiasme van de nieuwe generatie, die helpt om de kelder te beheren en voortdurend nieuwe markten te onderzoeken. Ze omvatten Maurilio’s kleindochter Veronica en haar man Alessandro en Margherita, Piero’s kleindochter en dochter van Mauro Palladino, Maurilio’s partner en neef. Niet te vergeten Luca en Matteo die onschatbare hulp bieden in de wijngaard en in de wijnkelder.

Palladino

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be