Wijnhuis Poggio Bertaio

Sinds 1972, een traditie die drie generaties omvat.

Het bedrijf Poggio Bertaio, eigendom van de familie Ciufoli sinds 1972, werd geboren dankzij de passie van Fabio die, toen hij van de Castelli Romani naar Castiglione dl Lago verhuisde, de eerste kern kocht en daar enkele hectares wijngaarden plantte, ervan overtuigd dat de heuvels rond de Het Trasimenomeer zou een ideaal terroir zijn geweest voor de productie van rode wijnen.

In de eerste dertig jaar was de productie van wijn voor het exclusieve gebruik van familie en een paar vrienden.

Net aan het einde van het derde decennium besluiten de zonen, Ugo en Fabrizio, het avontuur aan te gaan om gebottelde wijn te produceren.

De wijnen van Poggio Bertaio zijn daarom het resultaat van de kennis van hun wijngaarden die Ugo in de loop van de tijd heeft verworven, bijna ‘vine by vine’, en van Fabrizio’s verlangen om ‘de ideale wijn’ te verkrijgen: degene wiens kenmerken vorm kregen in zijn geest door als oenoloog te raadplegen voor enkele belangrijke Italiaanse bedrijven.

De weg is goed gevolgd en de derde generatie is al vertrokken: Silvia, Sara en Fabio, kinderen van Ugo en Fabrizio, hebben hun eigen plekje gevonden in het bedrijf, enthousiast om een ​​project voort te zetten en te laten groeien dat twee generaties geleden is geboren, maar dat is steeds evoluerend.

Poggio Bertaio

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be