Wijnhuis Poggio di Sotto

In het zuidoosten van Montalcino in Castelnuovo dell’Abate, ligt Poggio di Sotto in een gebied dat als het beste wordt beschouwd voor het telen van Sangiovese.

Het landgoed, met wijngaarden op 200 tot 400 meter boven zeeniveau, strekt zich uit over een oppervlakte van 108 acres (40 hectare), waarvan er 16 zijn beplant met wijnstokken op steile hellingen op het zuiden met een gemiddeld stijgingspercentage van 10%. De rest van het pand is een combinatie van olijfgaarden en bos. Monte Amiata beschermt het landgoed, dat wordt doorkruist door de rivier de Orcia, tegen slecht weer en helpt zo Poggio di Sotto een uniek microklimaat te bieden waarin de beroemde Brunello di Montalcino kan worden geproduceerd.

De spontane gisting vindt plaats in 70 hl houten vaten met langdurige maceratie en overpompen.

Na malolactische gisting rijpt de wijn in Slavonische eikenhouten vaten, gedurende twee jaar voor de Rosso di Montalcino, vier jaar de Brunello di Montalcino en vijf jaar de Brunello di Montalcino Riserva.

De rijping op fles is minimaal 6 maanden voor de Rosso di Montalcino en een jaar voor Brunello.

Poggio di Sotto

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be