Wijnhuis Poliziano

Poliziano begon in 1961 toen Dino Carletti, bewogen door een romantische en gepassioneerde visie voor zijn geboorteland, het eerste perceel van 22 hectare verwierf.
Het landgoed is in de loop der jaren uitgegroeid tot 170 hectare wijngaarden. Poliziano’s naam is een eerbetoon aan de humanistische dichter Angelo Ambrogini (1454-1494), bijgenaamd ‘Poliziano’

Federico Carletti, zoon van Dino, nam na het afronden van zijn landbouwstudies de leiding van Poliziano in 1980 over. Hij maakte onmiddellijk zijn sporen en bereikte een filosofisch keerpunt door uitsluitend te studeren en uitsluitend te werken met eigen druiven (“Estate Winery”). Met een concentratie op kwaliteitswijnbouw, innovatief en toch respectvol voor het milieu en de traditie, is het mogelijk om door de aanplant van wijnstokken met hoge dichtheid een Vino Nobile van grote body en hoge kwaliteit te bereiken.

Federico streeft naar kwaliteit en uitmuntendheid in zijn wijnen en heeft voortdurend de technieken verbeterd, zowel in de wijngaarden als in de kelder. In de jaren negentig werden internationale variëteiten geplant, maar tegelijkertijd werd de lokale variëteit bij uitstek, Sangiovese, die op het grondgebied van Montepulciano bekend staat als “Prugnolo Gentile”, bestudeerd en verbeterd.

Stevig in zijn overtuiging van het potentieel van het grondgebied van Montepulciano, concentreert Federico zich al bijna twintig jaar op het uit zijn wijnen halen van de hoogste uitdrukking van dit gebied; waardoor ze zowel de traditie als de authenticiteit kunnen uitdrukken. Daartoe heeft hij zich toegelegd op de productie van “cru” van grote bekendheid.

De familiepassie voor wijn en het gebied gaat verder met Francesco en Maria Stella, die tot op heden fungeren als essentiële adviseurs voor Federico, klaar om te interpreteren en zowel huidige als toekomstige uitdagingen aan te gaan.

Poliziano

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be