Wijnhuis Quintarelli Giuseppe

Wijlen, grote Maestro del Veneto, Giuseppe Quintarelli, slaagde erin zijn mythische en legendarische landgoed te vestigen tijdens een verbazingwekkende carrière van zestig jaar. Alle traditie, liefde, hart en ziel van het maken van een van ’s werelds beste wijnen gaat verder in het huis en de wijnmakerij van Quintarelli in de heuvels ten noorden van Verona. Giuseppe’s dochter Fiorenza, zijn schoonzoon Giampaolo en zijn kleinzonen Francesco en Lorenzo houden allemaal de erfenis van de familie nauwlettend in de gaten.

Het is onmogelijk om over Quintarelli te spreken zonder superlatieven. De naam zelf staat voor zoveel: de familie, de wijnen, een stijl, een traditie, een manier van doen. Na alle tijd, moeite, geduld en zorg die nodig zijn bij het maken van een fles Quintarelli, betekent het echt zoveel meer dan wijn. Giuseppe, liefkozend bekend als ‘Bepi’ voor degenen die het dichtst bij hem stonden, was in elk opzicht een perfectionist. Van de prachtige handgeschreven etiketten tot de best mogelijke kwaliteit kurk, tot de exquise wijn in de flessen, de naam Quintarelli is een stempel van authenticiteit en de ultieme indicatie van een ambachtelijke, handgemaakte, compromisloze wijn van de hoogste kwaliteit.

Niets is ooit gehaast bij Quintarelli. De wijnen nemen hun tijd en krijgen de tijd die ze nodig hebben. In de stille, rustige kalmte van de familiekelders boven de stad Negrar, langs de kronkelende Via del Cerè, diep in de Valpolicella-zone, rijpt de wijn uit de wijngaarden van de familie op een heuvel geduldig en gracieus in grote vaten tot hij klaar is. Elke release is een meesterwerk, een bewijs van tijd, traditie, vaardigheid en passie, de creaties van een meester-ambachtsman. Je kunt deze wijnen niet echt vergelijken met andere wijnen in de regio of waar dan ook ter wereld. Ze zitten echt in een klasse en een categorie helemaal van hen.

Meerdere passages door de wijngaarden produceren een groot aantal wijnen, waarvan vele worden geproduceerd met behulp van de appassimento-techniek, waarbij de druiven worden gedroogd op biezenmatten voordat ze worden geperst en tot wijn worden verwerkt. Van de heerlijke en verleidelijke Bianco Secco, tot de benchmark Valpolicella die een revolutie veroorzaakte in het denken over wat het mogelijk was om in deze regio te produceren, tot de Rosso del Bepi en Amarones geproduceerd volgens de kwaliteit van de oogst, tot de buitenaardse Recioto en de buitengewoon zeldzame Bandito, de pure kunst en diepte van het assortiment is echt uitzonderlijk. Een fles Quintarelli stelt nooit teleur!

Quintarelli Giuseppe

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be