Wijnhuis Roberto Voerzio

Het wijnhuis Roberto Voerzio werd opgericht in 1986 in La Morra, een dorp in het hart van de Langhe, altijd bekend om zijn wijngaarden, waarvan sommige al sinds 1350 in de gemeenteboeken vermeld staan.

Bij alle aanpassingen aan de kelder wordt geen enkele stof gebruikt die de eigenschappen van wijn kan veranderen (verhoogde kleur, textuur, parfum, tannine enz.). De alcoholische gisting duurt 10 tot 30 dagen en vindt spontaan plaats zonder gisten.

Aan het einde van de malolactische gisting in roestvrij staal worden alle wijnen, behalve Dolcetto, in hout gestapeld tijdens de rijpingsperiode. Het gehalte aan sulfieten is het bottelen van minder dan 50% van de wettelijk toegestane hoeveelheid: dit is de enige vreemde stof die aanwezig is in de druivenproductie.

niets wijn wordt gefilterd. Het is niet tijd die hem geweldig maakt, maar tijd brengt de grote initiële kwaliteit naar voren. Hiervoor zeggen we dat onze Barolo, Barbera d’Alba reserve Pozzo dell’Annunziata en Merlot niet vóór 5-6 jaar rijping in de fles moeten worden gedronken en vervolgens langzaam evolueren gedurende 20-30 jaar, zolang ze in optimale omstandigheden worden bewaard ..

Dolcetto d’Alba, Langhe Nebbiolo en Barbera d ’Alba Cerreto, hoewel eenvoudiger wijnen, hebben een goede houding ten opzichte van het verouderingsmedium. In 25 jaar hadden we veel voldoening: zeker de belangrijkste om de harten van vele fans van de grootste rode wijnen ter wereld te kunnen binnendringen.

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be