Wijnhuis Santa Barbara

Wijn is een aroma, een smaak en een kunst die sinds mijn kindertijd door mijn aderen stroomt. Het was een passie die dag in dag uit groeide en niet langer kon worden gedegradeerd tot louter tijdverdrijf. Mijn baan bij de bank begon steeds beperkter te worden; het was niet genoeg om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen, mijn energie te benutten of mijn onstuitbare verlangen naar nieuwe ervaringen te stillen.

Mijn moeder
Mijn verleden is sterk geworteld in de stad Barbara, in het hart van de Marche. Mijn vader had daar een bakkerij waar ook moeder werkte, hoewel ze eerst en vooral lerares op een basisschool was. Mijn ouders zijn altijd mijn referentiepunt geweest. Ik ben hun mijn drive om te innoveren en naar de toekomst te kijken verschuldigd, terwijl ik altijd terugverwijs naar mijn afkomst en het land als vertrekpunt. En dus keerde ik terug naar Barbara toen ik in 1994 mijn baan bij de bank verliet om mijn droom te volgen.

Mijn vader
Hier had ik tenslotte geleerd om van het land te houden, de geheimen, de ritmes en de producten ervan te kennen en te respecteren; en dit was waar ik was opgegroeid, omringd door individuen die hun authentieke waarden aan mij hadden doorgegeven en wier glimlach me diep ontroerde. Dus begon ik mijn uitdagende onderneming onder het waakzame, nieuwsgierige en enigszins bezorgde oog van mijn vader. Maar ik had een heel duidelijk doel: wijn maken die wijnliefhebbers zou aanspreken.

Tot op de dag van vandaag, wanneer mensen naar mijn geheim vragen, vertel ik hun: “om wijn te maken die mij in de eerste plaats aanspreekt, de wijn van een wijndrinker.” Mensen die mij kennen, kunnen bevestigen dat mijn wijnen echt zo beginnen. Velen hebben me “een visionaire en eclectische wijnmaker genoemd, die voortdurend streeft naar stilistische perfectie”. En ik kan mezelf in die woorden zien; ze vatten mijn filosofie echt perfect samen, zowel toen als nu. Ik betrad voor het eerst de wijnwereld en maakte de overstap van bankier naar wijnmaker met het Pignocco-label. Gemaakt met zowel rode als witte druiven, Pignocco is de manier waarop ik de familiale wijnbereidingscoöperatie heb omgevormd tot de huidige Santa Barbara-wijnmakerij. Tot op de dag van vandaag vormt het nog steeds een groot deel van onze markt. Van daaruit heb ik vele nieuwe wijnavonturen en experimenten ondernomen waar ik erg trots op ben. Een van mijn favoriete momenten is wanneer ik terugkom van een reis, gretig om een ​​idee om te zetten in realiteit.

Ik verzamel rond een tafel met mijn vertrouwde wijnmaker Luigi Lorenzetti en ons team, Renzo, Roberto en Daniele en laat mijn intuïtieve gedachten vorm krijgen, geïnformeerd door Luigi’s input en training; en natuurlijk leid ik ze altijd door mijn familie die me op deze reis vergezeld hebben en een belangrijke bron en steunpilaar blijven. Het is inderdaad geen toeval dat ik Lina Grappa en Passito aan mijn moeder heb opgedragen, want dat is hoe ik haar zie: een sterke vrouw, die me liefdevol bij veel belangrijke beslissingen heeft geleid. Maar uiteindelijk heb ik altijd het laatste woord over de wijn! Hoewel mijn reizen altijd een onuitputtelijke bron van inspiratie zijn geweest, is het land wat echt de schaal doet doorslaan, want uiteindelijk moet alles wat ik zie en ervaar in de wereld de perfecte balans vinden op de plek waar de wijn wordt geproduceerd. Daarom is elke nieuwe oogst een belangrijke test van onze kennis van het land.

Mijn wereld is vol rituelen en periodes van verwachtingen, maar ook van creativiteit, energie, nieuwsgierigheid en heel veel moed. En ja, onze wijnen zijn vaak het product van innovatief onderzoek en experimenten … maar om succesvol te zijn, moet je iets creëren dat verder gaat dan alle anderen! Ik zit nog vol met ideeën, want voor mij is werk in de eerste plaats een passie en plezier, daarom beschouw ik mezelf als een zeer gelukkig mens …

Santa Barbara

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be