Wijnhuis Soldera

De geschiedenis van de wijnmakerij Soldera Case Basse® begon in de vroege jaren 70.
Gianfranco en Graziella Soldera koesterden een project om een ​​natuurlijke wijn van hoge kwaliteit te produceren en wisten dat ze dit alleen konden bereiken als ze een terroir vonden met bepaalde essentiële kenmerken.

Toen ze Case Basse ontdekten, wisten ze dat ze hadden gevonden wat ze zochten: een betoverend landgoed dat in die tijd onbebouwd en verlaten lag. Gianfranco en Graziella realiseerden zich instinctief het potentieel van de plaats en werden overweldigd door de schoonheid van het landschap.Ze besloten hier hun wijnmakerij op te zetten en plantten de eerste wijnstokken tussen 1972 en 1973, waarbij ze zorgvuldig de percelen kozen die het meest geschikt waren voor de teelt van Sangiovese.

Het is dankzij de passie, toewijding en zorg die ze aan dit land hebben besteed dat sinds het midden van de jaren zeventig bij Case Basse een natuurlijke wijn van extreem hoge kwaliteit wordt geproduceerd die over de hele wereld wordt gewaardeerd.

Samen met Gianfranco en Graziella werken hun dochter Monica en haar man Paolo in de wijnmakerij die, samen met Monica’s broer Mauro, hebben geleerd van de ervaring van hun ouders en deze voortzetten om continuïteit in hun traditie te garanderen, richting de toekomst.

Soldera

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be