Wijnhuis Stefano Accordini

Zijn zonen, Tiziano en Daniele, voorzagen dat het bedrijf zich alleen zou hebben ontwikkeld als het zich volledig bewust was geweest van de eisen van de toekomst. Na bepaalde technische en kwaliteitsaspecten van het bedrijf opnieuw te hebben onderzocht, plantte de familie nieuwe wijngaarden, verving ze de oude vaten en moderniseerde ze de wijnproductiemethoden om buitenlandse markten aan te pakken.

Het nieuwe millennium was erg belangrijk voor de Stefano Accordini-wijnmakerij. Er werd besloten om de wijnproductie te verplaatsen naar de hoogte van het Valpolicella Classica-gebied, een beweging die de productie van wijnen van uitstekende kwaliteit mogelijk zou hebben gemaakt. Het project begon met de aankoop van 10 hectare in Cavolo, gelegen in de vallei van Fumane op 550 meter boven zeeniveau. De ervaring werd mogelijk gemaakt door de commerciële bekwaamheid van Tiziano en de enologische expertise van Daniele, de steun van hun vrouwen Eleonora en Raffaella, evenals die van hun zonen, Giacomo, Paolo en Marco, de nieuwe generatie van de Accordini. Familie.

De keuze om wijnen te produceren in de heuvels bleek een winnaar. De wijnen zijn uniek in smaak en boeket en werden vanaf het begin zeer gewaardeerd. Na de aankoop van land en de aanleg van de nieuwe wijngaarden, werd de nieuwe wijnmakerij in 2011 gebouwd en voltooid.

Stefano Accordini

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be