Wijnhuis Tenuta di Carleone

De Oostenrijkse ondernemer Karl Egger en zijn familie zijn al decennialang bezoekers in de regio van Toscane. Ze werden verliefd op een kleine hoek, net buiten het middeleeuwse stadje Radda in Chianti tussen de steden Siena en Florence.
Bijgevolg bevindt de wijnmakerij “Tenuta Carleone di Castiglioni” zich in het hart van de Chianti-regio. Het is genoemd naar het kleine dorpje “Castiglioni” (klein kasteel) dat voor het eerst werd genoemd in het jaar 1078 toen de monniken van “Badia al Coltibuono” het stichtten. Er is ook een typische Toscaanse boerderij genaamd “Pian Vecchio” (oude vlakte) op dit land, waar de familie onlangs wat witte

Het hele landgoed, dat een oppervlakte van ongeveer 100 hectare beslaat, bestaat uit beboste heuvels, kleine rivieren en vruchtbare vlaktes. Daartussenin liggen ongeveer 20 ha voornamelijk Sangiovese wijngaarden en meer dan 10 hectare olijfbomen, waarvan sommige ouder zijn dan 60 jaar. De familie Egger heeft het prachtige gehucht “Castiglioni” met zijn oude kapel en de nabij gelegen boerderij “Pian Vecchio” gerenoveerd.

De wijnmakerij Tenuta di Carleone werd geboren in 2012. Sean O’Callaghan, aan zijn vrienden “IL GUERCIO” (eenogige boef!), Werd gevraagd om mee te doen en te helpen bij het bouwen van een kleine ambachtelijke wijnmakerij die klassiek gedefinieerde Sangiovese met een twist maakte. Seans twist .. Biologische en biodynamische principes worden geïmplementeerd in de wijngaard. Aan de wijnen, de grappa of de olijfolie wordt niets toegevoegd. Er worden geen gist en geen klaringsmiddelen gebruikt.

Tenuta di Carleone

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be