Wijnhuis Velenosi

De wijnmakerij Velenosi werd in 1984 opgericht door de wil van twee zeer jonge ondernemers, Angela en Ercole Velenosi. Met de ervaring van Dr. Paolo Garbini werd Velenosi Srl in 2005 opgericht.

Meer dan 35 jaar ervaring in de sector en een sterke passie hebben ons in staat gesteld om deze realiteit te creëren waar, door het gebruik van geavanceerde apparatuur, uitzonderlijke wijn wordt geproduceerd. Het hart van het bedrijf is gelegen in de historische stad Ascoli Piceno, gelegen in de regio Marche op een afstand van ongeveer 20 km van de Adriatische Zee en op een hoogte van 150/200 meter boven zeeniveau.

De boerderijen van het bedrijf strekken zich uit tussen de heuvels die de prachtige vallei van de Tronto-rivier omringen, die dankzij zijn kleiachtige en vruchtbare bodems altijd geschikt is geweest voor de teelt van wijnstokken. Naast de vier boerderijen gelegen in Ascoli Piceno, Castorano, Monsampolo en Castel di Lama, is er een wijngaard in het gebied van Ancarano (TE) en in het gebied van San Marcello (AN), tussen de kastelen van Jesi.

Vanaf het begin heeft het wijnhuis veel succes geboekt met journalistieke kritiek. Gepubliceerd in de meest gerenommeerde nationale en internationale kranten zoals: Wine Spectator, Robert Parker, Gambero Rosso, Luca Maroni, A.I.S. en vele anderen.

Daarom is het aanwezig op het hele nationale grondgebied met de medewerking van 85 agentschappen en in het buitenland, waar het aanwezig is in 52 landen, zowel in Europa als in de rest van de wereld. De productie tot nu toe is ongeveer 2.500.000 flessen en daar houden de verwachtingen zeker niet op.

Velenosi

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be