Wijnhuis Vietti

Het landgoed is in de loop van de tijd geleidelijk gegroeid en tegenwoordig omvatten de wijngaarden enkele van de meest gewaardeerde terroirs binnen het wijnbouwgebied van Barolo.

Hoewel ze al 4 generaties wijn maken, kwam het keerpunt in de jaren 60 toen Luciana Vietti trouwde met wijnmaker en kunstkenner Alfredo Currado, wiens intuïtie – van de productie van een van de eerste Barolo crus (Rocche di Castiglione – 1961) tot de enkelvoudige vinificatie van Arneis (1967) tot de uitvinding van Artist Labels (1974) – maakte hem zowel symbool als architect van enkele van de belangrijkste revoluties van die tijd.

Zijn intellectuele, professionele en toekomstige nalatenschap werd overgenomen door Luca Currado Vietti (Luciana en Alfredo’s zoon) en zijn vrouw Elena, die hebben bijgedragen aan het succes van het merk Vietti – tegenwoordig algemeen erkend als een van de allerbeste Italiaanse wijnetiketten – door verder te gaan op het pad van het streven naar kwaliteit, weloverwogen experimenten en te werken aan internationale expansie en consolidatie.

In 2016 werd de historische wijnmakerij overgenomen door Krause Holdings, waardoor Luca en Elena, altijd aan het hoofd van het merk Vietti, een aantal gewaardeerde crus konden toevoegen aan de holdings van het landgoed, en als gevolg daarvan naar een toekomst konden kijken met nieuwe, prikkelende vooruitzichten, met behoud van de familiale benadering waar de kelder altijd bekend om stond.

Vietti

Renato Pergola

Puro amore ❤️ per i vini 🍷 italiani 🇮🇹

Ik ben Renato en eigenaar van Zio Vino. Met een enorme liefde en passie voor Italiaanse wijnen verwelkom ik u graag bij ons in de winkel.

Kom gerust tijdens de openingsuren eens langs of maak een afspraak om na de openingsuren onze topwijnen te komen bewonderen en proeven!

Saluti
Renato


Zio Vino logo

Zio Vino 🇮🇹

Open van woensdag t/m zaterdag tussen 10u & 18u

Adres: Dorp 10/1, 2230 Herselt

Gsm: +32 476 40 22 95
Mail: welkom@ziovino.be

BTW: BE0893.030.401
BNP Paribas Fortis 31 001 537 164 555

Naar boven

Design by Digital Work
Privacybeleid
©2024 ZioVino.be